25 Mayıs 2013 Cumartesi

BAHAR GELDİ DİYE SEVİNİRKEN , ÇİFCİLERDEN DARBE BAŞLADI

BUGDAYLAR BÜYÜDÜ SÜNE İLAÇI YASAK OLDUGU HALDE ATILIYOR ÇOK FAYDALI OLAN ARILARIDA KATLEDİYOR LAR

BÖYLE BİR CAHİLLİK ANCA İKİ YERDE OLUR BİR KENDİNİ VE GELECEGİNİ BİLE DÜŞÜNMEYEN TOPLUMLARDA;;; İKİNCİDE SAVAŞ DURUMUNDA DÜŞMANA DARBE OLSUN DİYE ;;;;;
ÇİFCİLER ARICILARIN DÜŞMANIMI YOKSA ??????? NE
AYÇİCEKTE ;;;;
ESKİDEN BİRAZ MÜCADELE İLE BEREKETLİ AYÇİCEK MAHSULÜ ALINIR DI ŞİMDİ BİR İLAÇLI TOGUM ÇIKARDILAR DOGAYI KATLEDERKEN TOPRAGIDA KÜSTÜRÜYORLAR BİR YIL SONRA BUGDAYDADA ROKERTEDE DARBE YİYORLAR BUNU BİLDİKLRİ HALDE YİNEDE İLAÇ YANİ ZEHİR İ ATIYORLAR
BUGDAYDA;;;;;
BİRDE KENDİNCE ÜRETTİĞİ BUGDAYDA SÜNE MÜCADELESİ YAPAN ÇİFCİLER DİĞER YANDAN MAHSULDE DÖLLENME İLE BEREKET GETİREN ARILARIDA KATLEDİYOR
SORGUSUZ KANUNEN YASAK OLAN SÜNE İLACINI (PAS-KÜF) İLACI İLE KARIŞTIRIP BUGDAY TARLALARINA ATAN KENDİNİ BİLMEZ ÇİFCİLER YUKARDAKİ MANZARAYA SEBEB OLMAKTA ,DÜNYADA SAHİP ÇIKILILIRKEN BİZDE İSE ÖLMESİNE SEYİRCİ KALINIYOR

BAHAR GELDİ DİYE SEVİNİRKEN ARILARIMIZ TAM GELİŞİR İKEN GELİŞME DURUYOR YARISI ÖLÜYOR ÇARE DİYE GİTTİĞİMİZ KAPI BİZE BİR ŞEY YAPAMAYACAĞINI SÖYLÜYOR KANUNEN YASAK OLAN İLACLAR DENETİMDEN SAHİPSİZLİKTEN ULU ORTA ATILIYOR KENDİNİ BİLMEZ ÇİFCİ NE YAPTIĞINI BİLMEDEN KENDİNE BEREKET GETİREN BU GÜZEL HAYVANLARI KATLEDERKEN DÜNYANINDA SONUNU HAZIRLIYOR SONRADA BİZ BİRŞEY KAZANAMIYORUZ DİYE İSYANDA BULUNUYOR.

.NE DİYELİM ....KANUN TANIMAYANI ..............TEK KELİME ALLAH ISLAH ETSİN
 
NOT... SÜNE YENMİŞ MAHSÜLE AZ FİYAT VERİP TEMİZ BUGDAY DİYE İLAÇ ATILMIŞ BUGDAYA FAZLA FİYAT VEREN TOPRAK MAHSÜLLERİNEDE NE DİYELİM ***
 

18 Mayıs 2013 Cumartesi

ÇAYI BAL İLE İÇELİM FAYDASINI HEP BERABER GÖRELİM

 ÇAYA BAL EKLENİNCE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ARTIYOR
.
YAPILAN ARAŞTIRMALAR ÇAYA TATLANDIRMAK AMACIYLA BAL KATILDIGINDA ,ÇAYIN YARARLARININ DA ARTIGINI ORTAYA KOYDU .ÇAYA BAL KATILDIĞINDA FENOLİK MADDE İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÖLÇÜLEBİLİR ŞEKİLDE ARTIYOR
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, çayın içeriğindeki polifenoller sayesinde güçlü bir antioksidan olduğu gerçeğinden yola çıkarak yaptıkları araştırmada, diğer bir antioksidan kaynağı olan bal ile tatlandırıldığında ortaya çıkan etkiyi ölçtüklerini söyledi.
Birçok hastalığın oluşum ve gelişiminde risk azaltıcı etkisi olan antioksidan maddelerle ilgili yapılan araştırmada, Türk insanının çok sık tükettiği çayın içeriğindeki antioksidanların hangi koşullarda, nasıl etkilendiğini incelediklerini anlattı.
Balın bileşiminde de antioksidan özelliğe sahip polifenoller bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Boyacıoğlu, şöyle devam etti: “Çay ve bal günlük yaşamımızın iki vazgeçilmez gıda maddesi. Araştırmamızda antioksidanca zengin bu iki gıda maddesinin bir arada kullanımının nasıl bir sonuç vereceğini görmek istedik. Çalışmada, sonuçları etkileme açısından fark yaratıp yaratmadığını görebilmek için çam balı, poliflora (karışık bölgelerden toplanmış), yöresel (Şemdinli) ve monoflora (ayçiçeği) olmak üzere 4 çeşit bal kullandık.
Bu karışımı farklı sıcaklıklardaki içilmeye hazır çaylara karıştırdık. Çaya bal ilavesinin yapıldığı farklı sıcaklıkların balın HMF (hidroksimetilfurfural) ve diastaz değerleri (doğal enzimler) üzerine etkileri de analiz edildi. Toplam fenolik madde içeriğinin balın çaya ilave edildiği bütün sıcaklık derecelerinde yükseldiği gözlemlendi. Bu artış yüzde 25-35 aralığında gerçekleşti.”
Benzer şekilde balın çaya ilave edildiği tüm sıcaklık derecelerinde toplam antioksidan kapasitesinde de artış gözlendiğini belirten Boyacıoğlu, “Bu artış 70-90 derece aralığında ortalama yüzde 50 oranlarında gerçekleşti” dedi.
Öte yandan Prof. Dr. Boyacıoğlu'nun yönettiği araştırma sonuçlarının İrlanda'da gerçekleştirilen EFFoST Gıda ve Sağlık Kongresi'nde de sunulduğu, katılımcılardan büyük ilgi gördüğü öğrenildi
..
ÇAYI BAL İLE TATLANDIRALIM HEM ÇAYDAN, HEM BALIN FAYDALARINDAN ARTISI İLE YARARLANALIM