
ÖNCE İKİ LİMON, BİR RENDE ,BİR TAS VE BAL TEDARİK EDİLİR
..............................LİMONLAR YIKANIP KABUKLARI RENDELENİR
.......................RENDELENMİŞ KABUKLAR ŞEKER İLE KARIŞTILIP
.............................KAŞIK İLE EZİLEREK OVULUR
PARCALARA AYRILAN LİMONLARDA EZİLEREK SUYU CIKARILIR
BİR MİKTAR SU İLE KARIŞTIRILARAK RENK VE EKŞİLİK VERMESİ SAGLANIR TATLANDIRICI OLARAK YETERLİ BAL KOYULARAK SOGUMAK ÜZERE HAZIRLANIR
ŞİŞELENEN LİMONATALAR ZEVKE GÖRE YAŞ NANE NANE İLE AROMANDIRILIR
BENİM BAL LİMONATALARI HAZIR BEN ARILIKTA UGRAŞIR İKEN BİR BARDAK İÇİYOR HEM SERİNLİYOR HEMDE BALDAKİ ENERJİ İLE DAHA RANDIMANLI ÇALIŞIYORUM
SOGUYUNCA BU DOGAL İÇECEK GİBİ BİR TAT VE GÜZELLİK GÖRMEDİM DENEYİN MEMNUN KALACAKSINIZBUYURUN AFİYET OLSUN
NOT:bu limonatada ayçicek veya ova balı kullanılır kestane kekik veya kokulu bal kullanılmaz


4 yorum:
Limonata tarifi için teşekkürler. Bu günlerde çok ihtiyaç oluyor.
SAYGILAR
Ali Osman agbey, yazın ayran ve limonatadan vaz geçmemek lazım.Vücudun asit baz dengesini saglar.Sağlık ve esnlikler dileğiyle.
güzel tarif denemek lazım
merhabalar .degerli paylasimlariniz icin cok tesekuer ederim .
KOSOVA'DAN
selamlarimizla
Yorum Gönder