7 Eylül 2008 Pazar

dogal hayatı koruyalım



Son günlerde arılıkta arılar dişarı çıkamaz oldu arkadaşlar her an taruzda

Havadaki takip yerdeki arılara kadar sürüyor illede yiyecekmişler



Olaya müdale etme zamanı gelmişte geçmiş bizim arılar tabakta kebab gözüküyordu her hal ama hafiyet olmayacak gari


çünkü arkadaş enerji hatlarına takılmış diregin dipini boylamış
Yemekler hoş idi arı bol idi ama arkadaş enerji hattına takılmış ve sonu gelmiş DEVREYE GİRDİK AMA KUŞU KURTARAMADIK ÖLÜNCE ARILARDA RAHATLAR ARTIK .
BU ÖLEN KUŞA ARILAR ÖYLE BİR SALDIRDIKİ ARILIKTAN UZAKLARA ATTIK ARILARDA SİTRESTEN KURTULDU . ..RENK LERİ ÇOK GÜZELLER,,,..AMA ARILAR SEVMİYOR

8 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hayret demekki arılar saldırıp arı kuşlarını sokup birde öldürmüşler ha.Bunu ilk defa duyuyorum.Arılar kuşlara yazık etmişler.

Gerçi etme bulma dünyasında yaşıyoruz::)))

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

AliOsman Bey , Yıllar önce bir dergide okumuştum.Sizin gibi arı kuşunu öldürüp ,arıların önüne bir korkuluk gibi asmışlar . Bir gün sonra gidip baktıklarında arı kuşunun üstünde yüzlerce arı iğnesine rastlamışlar. Bu durum daha fazla arı kaybına mal olmuş . Korkuluğu hemen ortadan kaldırmışlar . Umarım bu durum sizin başınıza gelmemiştir. Selamlar.

Arıcı 07 dedi ki...

Değerli Dost AliOsman Bey;Arı kuşlarını vurmak suç ve yasak.Kendi elinle yakalanma...Bu haberlerini uygun hale getir.Birileri kafanı ağrıtmasın.Arı kuşlarından kurtulmanın tek yolunu arılar biliyor.Sesini duydularmı uçuşlar iptallllllllll...Siz kovanlara keki bol verin ...Fazla bir zayiat olmaz.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ilginize teşekkür ederim lakin arılar bitecek biz sessiz kalacagız sonrada entel takımından laf yeyecegiz arıları sigorta etmiyorlarki sen gözün gibi bakacaksın bir sahipsiz zararcı senin malına tecavüz edecek hemde senin arılıgınının içinde ben kuş değil insan olsa vurur leşinide köpeklere veririm kanunda yeri var arılık cevresine tel ger icine müsade almadan girilmez ben özel arı kuşu sürek avına gitmiyor sadece malımı kolluyorum altarnetifi var ise getirsinler kullanalım
hayati bey sözüm sana değil yanlış anlama ama cevremde bol mısır poleni ve nektarı var arı tam bunları toplarken bunrada kek ile arıyı baglamaya değmez
hepinize kolaygelsin.

Unknown dedi ki...

Aliosman bey yapmayın ya yazık bu hayvanlara siz bugün 10 tane öldürseniz yarın 100 tane daha gelecektir,zira bu hayvanların göç mevsimi,hem onların avladığı arılar yaşlanmış tarlacı arılar bizim önümüzde mevsim kalmadı önümüz kış zaten onlar birkaç gün sonra ölecekler ,bırakalım herkes rızkını alsın.Başka yollarla onları kovalama yöntemleri üretsekde bu güzelim hayvanlara zarar vermesek diyorum.allaha emanet olun ,saygılar.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Aliosman bey o kuşları siz vurmadınız değilmi.Kızdığınızdan öyle diyorsunuz herhalde ama ben sizin yapmadığınıza inanıyorum.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bu kuşlar heralde avrupada yoklar.Mehmet Yükselde hiç bahsetmedi.Yunanistandanda böyle bir haber görmüyoruz.Demekki bu kuşların garezi sadece bize.


Geceleri sürü halinde geçerken bazıları Direklere ve tellerine çapıyormuş.Bazı arıcılarda ertesi gün bu sakat kuşları toplayıp bir şekilde hava atabiliyor.

Bırakın magazini be::))

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Arkadaşlar ben bu derece kötü biri istesemde olamam yılanı bile öldürmem yanlış anlaşılmasın sizler zaten tahmin etmişsiniz bu bir ölü bulunan kuşun resmini ceken arkadaşlarla yaptıgımız sohpetine bir calışma ali türk benimle bütün yaz beraber idi benim hayvanları ne oranda sevdigimide bilir biz burada bir şeyi denedik ayhan gercekten söyledigin gibi arıların yanına astıgımız bu kuş ölüsüne çok saldırdı bizde hemen alıp başka yere attık yoksa arılar intihar edercesine saldırıyordu her kez rıskını çıkaracak biz kollama yolunu bulacagız ilginize teşekkürler kolaygelsin