25 Mart 2009 Çarşamba

LÜLEBURGAZIN KÖYLERİNDE ARICI İSKENDER ABİYE MİSAFİR OLDUK

LÜLEBURGAZIN SARICA ALİ KÖYÜNDE ARICI İSKENDER ABİVE BERBER GÜRKAN
İSKENDER ABİMİZ ESKİLERDEN BU İŞTE MODERN ÇALIŞAN PARA KAZANIR YOKSA SEPETCİLİK BOŞ DEDİ BİZEDE BU YOLDA TELKİNDE BULUNDU

İSKENDER ABİMİZİN ARILARI BU SARKITMADA KIŞ KAYIBI YAŞAMAMIŞ

BURANIN ARILARI ÇOK OGUL VERİRMİŞ ABİMİZDE ELİNE NE GEÇTİ KOVANA ÇEVİRMİŞ
BU DA MODERN SEPETMİŞ YANİ TAHTADAN YAPILMIŞ İÇİNDE ARILAR ÇOK GÜZEL KIŞLAMIŞ SAGLIKLI DURUYORDU
BU KOVAN OTUZBEŞ YILLIKMIŞ HEM ALTTAN HEMDE ÜSTEN UÇUŞ DELİĞİ VAR ARILAR ÜSTTE KIŞLAMIŞ GAYETTE İYİ DURUMDALAR
BU KOVAN YİRMİ YILI GEÇKİN İMİŞ KOVANDA ALTA BİR OGUL ORTAYA ANA IZGARASI VE SARIMSAKLI SU DÖKMÜŞ SONRADA ÜSTE BİR OGUL VURMUŞ BİR NEVİ ÇİFT ANA UYGULAMASI YAPMIŞ , AMA BAL ALMA KONUSUNDA BAŞARILI OLAMAMIŞ. ŞU ANDADA İKİLİ KOVAN DİYE BİZE BİLGLENDİRDİ, İKİ BÖLÜMDEDE ARI YAVRULAR ÜZERİNE AYRI SALKIM YAPMIŞ ARILARIDA BU GÜNLERDE GÜZEL YAVRU UCURUYORMUŞ POLEN TAŞIMADA İYİ İMİŞ , SADECE BAL İLE KIŞLAMIŞ BESİ YAPILMADAN BU GÜNLERE GELMİŞLER İSKENDER ABİ BAHARA ÇIKAN ARI BAL DEMEKTİR DEDİ .
İSKENDER ABİ BİZE GÖSTERDİĞİN MİSAFİRPERVERLİĞE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR.

............................

İSKENDER ABİMİZ VE BİZİM BERBER SOHPETİ KOYULAŞTIRDI SOHPET TİCARETE DÖNDÜ SONUNDA TATLIYA BAGLANDI

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Aliosman abi Trakyada arıcı bırakmadan hepsini gezeceksin anlaşılan. Berberede üzüldüm, duyumlarımı göre 8 kovan arısı kalmış. Ben Pınarhisar'dayken 20 kovan arısı vardı. Bazı tavsiyelerde bulunmuştum::))

Beni dinlemeyip o bana tavsiyede bulunmutu::))

Kendi düşen ağlamayacak ne diyeyimki.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Çalık sizi tebrik ediyorum,bildiğinizi paylaşmak,insanlara faydalı olabilmek için zamanınızın çoğunu bu yönde harcıyorsunuz,eminimki bu güzellikler gelecek nesillere yardımlaşma,paylaşma ve verim açısından olumlu olarak yansıyacaktır,bu açıdan yaptıklarınıza saygı duyuyor,kolaylıklar diliyorum.

Kozlulu Kadıoğlu dedi ki...

Sayın üstadt kovanları görünce ve kışdan kayıpsız çıktığını duyunca şaşırmamak mümkün değil, bizde kovanlar straformu, çam mı kayın mı ıhlamur mu, dışlarını yağlı boyamı yapalım yoksa başka boya mı diye tartışıyoruz.
Demekki işin tekniği; teknoloji kullanmak değil arının tekniğini bilmekmiş.
Saygılar ve iyi çalışmalar.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ALİ YA KISMET DEDİK BURALARDAKİ ARICILARI ZİYARET VE TANIŞMA FASLINA GİRDİK SENİN ARKADAŞ IN DURUMU BİLDİĞİN GİBİ O ÇOK BİLMİŞ HALİ İLE HALE BEN BİLİRİM SEVDASINDA AGLAMAYA SEPET ALMAYA DEVAM.
.
İLHAMİ BEY GERCEKTEN BU MİLLET BİR ŞEYLERE HASRET KALMIŞ ANLATMAYA BAŞLAYINCA ARICI LARDAN BAŞKA KAHVEHANEDEKİLER BİLE BİR DİKKAT DİNLİYOR BİLGİ PAYLAŞIMI İYİ OLUYOR FAYDALI OLUYORSAK NE ALA .
.
SAYIN KADIOGLU BU KONU BANADA TERS GELDİ AMA BİR LAF VAR ZENGİNİN ÇOCUGU KALERÜFERLİ EVDE HASTA OLUR İKEN FAKİRİNKİ KAR ALTINDA TAM SAGLIKLI OLURMUŞ BU İŞTE ONA BENZİYOR DEMEKKİ ARININ YAŞAM ZİNCİRİNİ FAZLA KURCALAMAMAK GEREKLİ.
İLGİNİZE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER