28 Aralık 2008 Pazar

PINARHİSARDA YENİ ARICILAR YETİŞECEK BAL ÜRETİMİ ARTACAK ARICILIK KURS AÇILDI

İLÇEMİZ PINARHİSARDA BİRLİK VE İLÇE HALK EĞİTİM MERKEZİ ORTAK KARARLA ARICILIK EĞİTİM KURSU ACILDI. YOGUN BİR İLGİ İLE KAYITLAR YAPILARAK OCAK AYININ İLK HAFTASI EĞİTİM BAŞLAYACAK



İLÇE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜGÜ ARICILIGIN GELİŞMESİ AŞAMASINDA MERAKLI VE KENDİNE GELİR GETİRMESİ İCİN , YENİ EMEKLİ OLMUŞ BİR ÇEŞİT HOBİ AMAÇLI DAHİ OLSA ARICILIGI ÖĞRENMEK İSTEYEN ARKADAŞLARA FAYDALI OLACAK OLAN KURSU BİRLİĞİN MÜRACATI SONUCU AÇTI.
KATILMAK İSTEYENLER KAYITLAR DEVAM EDİYOR
.
ÇEVREMİZDE KENDİNCE BABADAN KALMA VEYA MERAKTAN ARICILIKLA UGRAŞAN ARKADAŞLAR HEM İŞİ BİLİNCLİ YAPACAK HEMDE VARAVO İLLETİNİN ÖNÜNE GECME AŞAMASINDA MÜCADELE YAPMA KONUSUNDA, PETEK GÜVE MÜCADELESİ SAKLAMA KONUSUNDA , KISIR BENİM BİLDİĞİM DOGRU YANLIŞINDAN DÖNECEĞİ VE İLÇEMİZDEKİ BOŞA GECEN AYÇİCEK NEKTAR AKIMINDA BOL BAL ALARAK TARIMA DÖLLENMEDE VERİM ARTIŞINDA FAYDALI OLACAKTIR, BAL ÜRETEREK BİRLİĞİN BAL SATIMINDA DA MİKTAR ARTIŞI İLE GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR EN ÖNEMLİSİDE DEVLETİMİZİN MİLLİ SERVETİNE VE KENDİNE İŞ AİLESİNE ÇOLUK ÇOCUGUNA PARA AŞ KAZANACAKTIR .
BAŞARILAR DİLER KUTLARIMMM

5 yorum:

Orhan ÖNDER dedi ki...

Ali Osman abi biraz uzağız(Samsun/Havza) ama sizin birliğe bende kaydolayım bende birliğinize güç katayım.Burada ki eski büyük arıcılar ser verip sır vermiyolar.İlçemde birlik yok.Hele pazarlama konusunda ağızlarından laf alamıyoruz.Pazarlama sorununu çözersem bende arıcılıkta ikinci yılım olacak 2009 da üretimde 1 tonu hedeflerim.
Abi şaka bir yana sizde pazarlama nasıl yapılıyor.Anladığım kadarıyla birlik olarak pazarlıyorsunuz.Bu sene toptan kaça verdiniz,mahsuru yoksa öğrenmek istiyorum.
Selamlar...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi hayırlı olsur inşallah.Bu arada resimlerin içinde birde deplasmandan birini gördüm sanki::))

Tüm arkadaşlara Gebze'den selamlar.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Selam orhan kardeşim ilgine teşekkürler bizde sizin sorunları yaşıyorduk bu birliğiğin asıl amacı balları pazarlamak evvelki yıl 60 ton gecen yıl 32 ton bal toptan sattık birlik şirketlerle pazarlık yapıyor değerini bulunca peşin para satıyor bu yıl balları değerini bulmadıgı için toptan satmadık depoda duruyor şu an ay çicek balı tenekesi toptan200 ytl şahsi satış kavonoz kg 25 ile 15 ytl arası değişiyor .
birlikte arıcılık ile ilgili her tür malzeme mevcut üyelere bir yıl hiç kar almadan ihtiyaçları görülüyor ikinci yıl balları birlik binasında borca karşın iyi bedelle normal satılıp tahsil ediliyor bal pazarlamak üzere sistem geliştirdik yakında devreye sokacagız buradan yayınlayacagım kolaygelsin

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ali bey o deplasmandaki arkadaş resimde var oldugu icin girmiş gelse başımın üstünde yeri var memlekete hayırlı olur inşallah

İlhami Uyar dedi ki...

Ali Osman bey hayırlı olsun,tüm katılımcılara ve eğitimcilere başarılar diliyorum.