8 Aralık 2008 Pazartesi

ARICILARIN TARIMA FAYDALARI




ARICILIĞIN TARIMA FAYDALARI

Türkiyede tarla ve bağ bahçe ürünleri üreten işletmelerde bal arılarına ihtiyaç vardır. bilindiği üzere arılar bitkisel üretimde bitkilerin meyva ve tohum üretebilmeleri için ihtiyaçları olan tozlaşmayı sağlayarak ürün miktarı ve kaliteside çok büyük artışlara neden olurlar.bu nedenledir ki çiftçilikle uğraşanlar arıcıları sevmeli onları sahiplenip çok misafir perverce ağırlamalıdırlar .



Yukarıda bahsettiğimiz gibi bal arıları özellikle açık alanlarda tozlaşmayı (polinasyon)yapan en iyi böceklerdir çiftçiler bitkilerin çiçeklenme döneminde ürünlerine değişik zehir içeren ilaç atacaklarına arıcıları bölgelerine çağırarak sağlıklı ürünler yetiştirebilirler .arının faydalıarını bilen yabancı ülkeler arı kolanileri kiralıyarak ürünlerinin daha çok verimli olmasını sağlamaktadırlar.



Cahil ve çok bilmişlik ukalalığı içinde olan para hırsıyla gözü kararmış bazı çiftçiler arı gelişmeleri zamanında süne mücadelesi adı altında küf mücadelesi ilacıyla beraber tarlalarına zehir atmakta bunuda bir başarıymış gibi tarlasından ve meyveliğinden giden verimin farkında olmadan uygulamaktadırlar.



Arıcıların bal,bal mumu ve bal ürünlerinin kendilerine olan faydalarından çok ülke ekonomisine tarımsal katkı olarak 10-15 fazla katkı sağladıkları bununda ülkemize maddi faydalar sağlamaktadır. tarım bakanlığı bu sebepten dolayı arıcılara tüm tarım işletmelerinden daha fazla destek vermeli arıcılığı geliştirme yolunda arıcıları sahiplenmelidir.



ARICILIĞIN BİTTİĞİ YERDE ÖNCE YAŞAMIN ÖGESİ OLAN AÇLIK ,YOKSULLUK VE SONUCUNDA ÖLÜM GELİR

Hiç yorum yok: